PORTAL PRESSUM

Bez e-propusnica unutar bivših općina, Bujština na čekanju

Istra
2020-04-07 02:46:09

Na izvanrednoj konferenciji za medije održanoj danas u 15:30 sati Stožer civilne zaštite IŽ obznanio je sljedeću odluku:
 
Načelnik Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac:
Lokalna zajednica iz Istre je potpisala međusobne sporazume, koji su proslijeđeni prema nacionalnom Stožeru, koji je i sam donio odluku. I ovim putem se zahvaljujem nacionalnom Stožeru s kojima odlično surađujemo i koji ima povjerenje u naše doluke. Primjena slobodnog kretanja kreća od ovog trenutka, a to ne vrijedi za gradove Buje, Novigrad i Umag, za koje će se ova odluka odnositi nakon Uskrsa.
Sutra će i tržnice krenuti s radom, ali napominjem, one tržnice koje se neće držati mjera Stožera, odmah ćemo ih zatvoriti."
 
Stožer civilne zaštite RH danas je odobrio zahtjev Istarske županije, nekolicine istarskih gradova i općina te Stožera civilne zaštite Istarske županije da se omogući kretanje građana unutar područja bivših istarskih općina bez izdavanja propusnice. Ta se odluka odnosi na cijelo područje bivše općine Pula, Pazin, Rovinj, Poreč, Buzet i Labin s okolnim općinama.
 
Navedena odluka stupa na snagu od srijede 8. travnja 2020. godine.

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac