PORTAL PRESSUM

AKCIJA: Provjerite tehničku ispravnost vašeg vozila

Istra
2019-11-25 05:00:59

Dani tehničke ispravnosti vozila

Pozivamo sve zainteresirane vlasnike vozila da se jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti  
Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2019'' provoditi će se u razdoblju od 25. studenoga (ponedjeljak) do 30. studenoga (subota) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.  
Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.  
Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.  
Akcija je u potpunosti dragovoljna, a težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Prilikom pregleda vozila obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko test) i kontrola svjetlosne signalizacije.  
Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.
 
Cilj ovakve akcije jest potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, važan čimbenik sigurnosti prometa na cestama.  
Za ovogodišnju akciju osiguran je poklon za prvih 15.000 vozača koji pristupe akciji - 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskih stakala (jedno pakiranje).

Najava prometne akcije „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“

U sklopu akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2019.g. koja se održava ovog tjedna, djelatnici Postaje prometne policije Pula-Pola će sutra od 10 do 12 sati provesti prometno-preventivnu akciju „Kontrola tehničke ispravnosti vozila“.
 
Cilj prometne akcije je smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika  uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila, odnosno  povećati razinu tehničke ispravnosti vozila i povećati prometnu kulturu,  te  poštivanje prometnih propisa od strane vozača s naglaskom na čl. 102. ZSPC-a –na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svijetla u razdoblju od 01.11. 2019 do 31.03. 2019 godine.
 
Prometna akcija će se provoditi zajedno sa djelatnicima HAK-a  Pula - Rovinj, koji će u akciju uključiti servisne savjetnike koji će vizualnim pregledima vozila utvrđivati tehničku neispravnost istih, te automehaničare koji će otkloniti sitne kvarove. Prioritetno će se vršiti kontrola svjetlosne signalizacije na vozilima, a automehaničari – autoelektričari će besplatno zamijeniti neispravne sijalice.
 
Također će se vozačima dijeliti korisni savjeti o važnosti tehničke ispravnosti vozila, te će se  informirati o mogućnosti odlaska na  besplatni tehnički pregled

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac