PORTAL PRESSUM

Kolumna Dr. Doc: Repetitio est pas mater!

Kolumna Dr. Doc
2018-04-23 09:08:09

Repetitio est pas mater!
Nikad dovoljno ponavljanja. Dakle:

Nije osvježivač!
NIJE OSVJEŽIVAČ!!!
NIJE.
OSVJEŽIVAČ.
Jebemu! NIJE.
Već sam desetke puta to ponavljao i opet ću!

To je DROGA. Sintetska ulična droga, vrlo snažan i po život opasan derivat THC-a (poput kemijski izmijenjenog i znatno pojačanog ekstrakta marihuane), koji se unosi pušenjem. Njime su natopljene suhe trave, kako bi se mogle miješati s duhanom i motati u cigarete.

Prodaje ih se u LAŽNIM pakiranjima aromatskih trava (i otuda popularni, ali posve netočan naziv "osvježivači zraka" ili "herbal mix"). Paketići su najčešće veličine i izgleda pakiranja pojedinačnih prezervativa, raznih dizajna i naziva (Spice, Galaxy, Vertex, Incense, Bunga-Bunga, Zombi, Scooby Snax, Solar Super...).

Ne zavaravajte se glupostima, ne shvaćajte ih neozbiljno. Znam roditelje koji su nakon "edukacije" na roditeljskim sastancima u školama doslovce shvatili riječ "osvježivač", pa su iz kuće u panici izbacili sve Glade, Ambi-Pur, Air-Wick i šta-ti-ja-znam-koje OSVJEŽIVAČE zraka / WC-a (posve bezopasne mirise!), dok su im djeca u svojim sobama nastavila pušiti drogiranu suhu travu.

Od toga se umire. Od toga su već umrla djeca. Prava djeca. Nečija djeca. To NIJE osvježivač zraka.
Najgore od svega -- naziv "osvježivač" je toliko raširen da narkotik i dalje prolazi "ispod radara" tržišnim inspekcijama, carinicima na uvozu i policiji i nalazi se u SLOBODNOJ PRODAJI u trgovinama "zdravog življenja" (najčešći naziv: Smart Shop), zajedno s vodenim hookah-lulama, pušačkim bongosima, mirišljavim štapićima i ostalim priborom za pušenje i "rekreativno drogiranje".

Dr. Doc

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac