PORTAL PRESSUM

Vrhunski vinski znalci stižu u Brtoniglu na Wine VIP Event

Istra
2018-03-12 03:31:27

U svijetu je poznata rimska poslovica koja glasi:  „Da bi upoznao jedan narod, sjedni za njegov stol, probaj njegovu hranu i pij njegovo vino!“.

Važnost uloge vina u sklopu turističke ponude, Brtonigla je odavno prepoznala, te ju njeguje kroz cijeli niz događanja.

Specifičnost njenim vinima daju i 4 vrste tla koje su prisutne na tom području, što predstavlja jedinstveni slučaj u Istri. Ta karakteristika daje posebnost vinu, koje iz godine u godinu postaje sve uvaženije na svjetskom tržištu.
Valja spomenuti i da dodatnoj kvaliteti i autohtonosti vina, doprinijeli su vinski kvasci određenih sorti, koji su se po prvi puta u Hrvatskoj proizveli upravo u Brtonigli.
No, da bi se održao visoki standard, potrebno je stalno ulaganje u edukaciju, koja je prisutna putem raznih sommelirskih natjecanja, ali i događaja kao što je ovotjedni.

Konferencija vrhunskih vinskih znalaca

Riječ je o Wine VIP Eventu - konferenciji vrhunskih vinskih znalaca, koja će se održati 15. i 16. ožujka 2018. u Brtonigli u prostorijama budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva, čiji organizator je agencija Ricerca Mercato pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suorganizaciji TZO Brtonigla i Općine Brtonigla.
Događaj se u prvom redu sastoji od govora i izlaganja vrhunskih govornika, vinskih i ugostiteljskih znalaca, ali i druženja s izlagačima uz degustiranje i uživanje u njihovim proizvodima - vinu, pršutu, tartufima, siru i ostalim delicijama. Sve će biti začinjeno malim domjenkom i druženjem s partnerima i izlagačima.

Uvaženi gosti, vrhunski govornici i hit teme

Mnogi uvaženi gosti, uvidjevši važnost ovoga događaja, odlučili su potvrditi svoje prisustvo, na kojemu ujedno dolazi sommelierska elita koju čine pobjednici sommelierstva Hrvatske i Austrije - Filip Savić, Mario Meštrović, Emil Perdec i Karin Rupena Perdec, Jure Andrjašević i mnogi drugi, a poseban gost je Austrijski pobjednik sommelierstva Suwi Zlatic.
U dva dana druženja, raspravljati će se o raznim „hit“ temama, kao što su: „Prodaja srcem i razumom! Govor tijela i retorika kao tajno oružje u prodaji....“, „Vino na visokoj peti“, „Kreiranje vinske karte malog bara ili restorana - SWOT ANALIZA“, „Spajanje hrane i vina“ ....
Sudjelovanje je besplatno, a za pristupanje događaju obavezna je prethodna prijava.

Ekstremni Marketing

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac