PORTAL PRESSUM

Boris MIletić ponovno izabran za predsjednika IDS-a

Istra
2018-02-18 05:31:11

Boris Miletić ponovno je izabran za predsjednika Istarskog demokratskog sabora, odlučeno je s 242 glasa za i 4 glasa protiv na večeras održanom jubilarnom 30. Izbornom Saboru IDS-a u Labinu.

Za potpredsjednike IDS-a izabrani su Valter Flego, Katarina Nemet, Loris Peršurić, Renato Krulčić, Roberta Kalčić – Savatović, a za članove predsjedništva Vili Rosanda (IDS Puljštine), Celeste Gerometta (IDS Poreštine), Stjepan Mraković (IDS Buzeštine), Igor Merlić (IDS Pazinštine), Marko Paliaga (IDS Rovinjštine), Mirella Mladin (IDS Rijeka), Marin Starčić (IDS Liburnije), Alen Golja (IDS Labinštine) i Rino Duniš (IDS Bujštine).

Zahvalivši svima na izglasanom povjerenju, ponovno izabrani predsjednik Boris Miletić u svom se kandidacijskom govoru osim na unutarstranačke teme osvrnuo i na istarsko gospodarstvo, turizam, ekologiju, zdravstvo, obrazovanje i decentralizaciju, naglasivši između ostalog da vjeruje u Istru koja će u potpunosti samostalno odlučivati o svojoj sudbini.

- Najveća vrijednost IDS-a nesumnjivo je zajedništvo, a zajedno se već 30 godina uspješno nosimo sa svim izazovima, prilagođavamo se promjenama, napredujemo i rastemo.  Ponosan sam što je IDS najdosljednija i najvjerodostojnija politička opcija u Istri, ali i u cijeloj Hrvatskoj te jamstvo da će Istra ostati progresivna, otvorena i tolerantna regija, simbol napretka i otpora nazadnim strujama u zemlji, istaknuo je Miletić te dodao:

- Ustrajat ćemo u našoj borbi protiv konzervativnih i nazadnih struja koje veličaju nacionalizam, šovinizam i otvoreno se protive usvajanju Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Na kraju, Miletić je zahvalio svim članovima i simpatizerima IDS-a, kao i političkim partnerima bez kojih  IDS ne bi nanizao čak sedam velikih izbornih pobjeda u protekle četiri godine. Ujedno je zahvalio i „svim marljivim vrijednim građanima naše regije, bez kojih Istra ne bi bila ovako uspješna“.

- Mi znamo kakvu Istru želimo i ta nas vizija ujedinjuje. Želimo uključivu, razvijenu, napredno, socijalno osjetljivu i otvorenu Istru u kojoj su nove ideje ključan resurs. Puno smo već na tom putu napravili, ali odlučno nastavljamo dalje. Sad je vrijeme da se budućnost Istre u potpunosti stavi u ruke građana Istre, jer oni to zaslužuju, i to ćemo im isporučiti. Svatko od nas može i mora svojim primjerom, ponašanjem i djelovanjem biti ponosan na svoj regionalni identitet i zavičaj, zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Potpredsjednik IDS-a Valter Flego zahvalio je svim građankama i građanima Istre koji su se prepoznali u politici zajedništva, dijaloga i napretka, u politici IDS-a, dodavši da je spreman svoja dugogodišnja iskustva i znanje dijeliti s njima, a sve kako bi Istra ostala najuspješnija regija u Hrvatskoj.

- Usprkos odličnim rezultatima, naš je temeljni princip – možemo i moramo bolje! Nakon više od dva desetljeća uspješnog upravljanja Istrom, stav građanki i građana Istre je jasan – imamo njihovo povjerenje, a zauzvrat se trudimo realizirati svako obećanje i svaki plan te osigurati kontinuirani rast, razvoj i napredak naše regije, zaključio je Flego.

IDS - DDI

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac