PORTAL PRESSUM

Skijaški tjedan: savjeti sudionicima u prometu

Istra
2018-01-05 01:05:48

Kako je sezona skijanja već počela, školski praznici su u tijeku, a ovaj vikend je i blagdan Sveta tri kralja, veliki broj turista će se vraćati prema zapadnoeuropskim državama, dok će se hrvatski građani uputiti na talijanska, austrijska, slovenska i francuska skijališta. Stoga se od danas te za vrijeme cijelog vikenda očekuje pojačan promet na hrvatskim prometnicama i graničnim prijelazima.
S obzirom na navedeno, policija će angažirati dovoljan broj policijskih službenika za graničnu kontrolu kako bi se na najopterećenijim graničnim prijelazima osigurala maksimalna protočnost putnika.

U slučaju većih gužvi na pojedinim graničnim prijelazima, policija će promet preusmjeravati na manje opterećene granične prijelaze. Tijekom preusmjeravanja prometa policija će poduzimati preventivne mjere s ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda kao i stanja sigurnosti u prometu.

Kako bi državljani  Republike Hrvatske te ostalih država EU i Švicarske Konfederacije izbjegli dugotrajna čekanja na graničnim prijelazima koje moraju koristiti državljani trećih zemalja, a na kojima su vrlo često čekanja najduža, savjetujemo da koriste manje granične prijelaze u blizini.

O protočnosti prometa na graničnim prijelazima te alternativnim graničnim prijelazima, kao i stanju na cestama građani se mogu informirati na Internet stranici HAK-a.

Apeliramo na građane da se pridržavaju uputa policijskih službenika na terenu i prometnih propisa, a pogotovo da:
•    ne sjedaju za volan pod utjecajem alkohola ili droga
•    poštuju propisana ograničenja brzine
•    prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti
•    koriste sigurnosne pojaseve te vode računa o sigurnom smještanju djece u vozilo
•    ne koriste mobitel u vožnji
•    prilikom vožnje u koloni i u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, povećaju razmak između vozila
•    u slučaju stvaranja prometne gužve, budu tolerantni prema ostalim sudionicima u prometu.

PU Istarska

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac