PORTAL PRESSUM

Stiže olujno jugo, obilna kiša, a zatim u četvrtak novi snijeg u gorju

Istra
2017-12-27 09:54:41

Nakon kraćeg predaha, pred nama je nova izraženija promjena vremena koja je primjerenija studenome nego li kraju prosinca.

Već u srijedu prijepodne slijedi jačanje juga koje će vrhunac dostići navečer. Pritom na Kvarneru te otvorenom moru zapadne Istre može biti orkanskih udara i do 110 km/h. Povodom juga Meteoalarm je izdao visok narančasti stupanj upozorenja.

Osim juga, stižu nam i obilne oborine. Naročito obilna kiše očekuje se na riječkom području te u Gorskom kotaru. Zbog obilne kiše također je izdano narančasto upozorenje, očekuje se od 30 do 80 mm kiše.

U četvrtak sa zahladnjenjem u gorje se nakratko vraća pravi zimski ugođaj. Prema jutrošnjim prognostičkim modelima, snježna granica snizit će se na oko 700 metara nadmorske visine, dok na vrhu Učke i Platku valja očekivati 15-ak cm snježnog pokrivača.

Jugo će zamijeniti bura uz pad temperature zraka.

Ipak, hladnije vrijeme neće dugo potrajati ni u višem području. Nakon stabilizacije u petak, već za vikend stiže nova južina. Prema svemu sudeći u Novu godinu ući ćemo s toplim i vjetrovitim vremenom uz mjestimičnu slabu kišu, no za detaljniju prognozu morat ćemo se još malo strpjeti. (P.R./IM).

IstraMet

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac