PORTAL PRESSUM

Humanost na djelu i bogati program obilježiti će ovogodišnje Dane gljiva u Brtonigli

Istra
2017-10-23 01:33:43

I ove godine, jesen, kiša i sunce 'učinili su svoje'. Naime, raznovrsne gljive, u ovom periodu godine, nikle su u našim šumama.
    Kako bi ih bolje upoznali i okusili, Brtonigla, će i ove godine prikupiti razne sorte navedenih šumskih plodova na jednom mjestu, i to nadolazećeg vikenda, u sklopu manifestacije 'Dani gljiva'.
     Sve kreće u subotu, u jutarnjim satima, s bogatom izložbom gljiva.           
          Uslijediti će prijem gljivarskih ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Italije, koji će se natjecati u raznim disciplinama.
    Birati će se najbolja i najveća gljiva, te najljepša gljivarska košarica.
    Posebno zanimljivo i ukusno, biti će natjecanje u pripremi gljivarskih kotlića, u sklopu kojega će se natjecati, gljivarska društva u jednoj kategoriji, te načelnici i gradonačelnici s područja Bujštine, u drugoj kategoriji.
    Jela iz kotlića, te ostali specijaliteti s gljivama (gulaš od divljači i gljiva, palenta s gljivama i sl.) moći će okusiti svi posjetitelji manifestacije. No, osim gljiva, gastronomsku ponudu upotpuniti će i ostali jesenski plodovi, kao što su kesteni.
    Bogata će biti i  ponuda ostalih autohtonih proizvoda i rukotvorina, koji će biti prisutni na štandovima u velikom šatoru, na glavnom brtoniškom trgu.
    Što se tiče zabave, ona će biti zagarantirana s udrugom LIV, koja priprema plesnu poslasticu u country stilu, dok za glazbu će se pobrinuti Anelidi i Alfa Time Band.
           Svoj doprinos manifestaciji dati će i oni najmlađi, tj. polaznici područnog vrtića i osnovnih škola, koji će prirediti tematsku izložbu radova.
           Organizator manifestacije, gljivarska udruga Bolletus, uz financijsku pomoć Općine Brtonigla i Turističke zajednice Općine Brtonigla, prirediti će navedeni događaj, koji će imati i humanitarnu notu.
             Naime, po završetku događaja, prikupljena sredstva od prodaje jela iz kotlića, temeljem odluke Socijalnog vijeća, uputiti će se najpotrebnijima s područja Brtonigle kako bi im se, bar malo, uljepšalo nadolazeće božićno razdoblje.

EKSTREMNI MARKETING

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac