PORTAL PRESSUM

RUKOMETAŠICA ANA RAJIĆ IZ ITALIJE: Nije svako zlo za zlo

Zanimljivosti
2020-03-17 10:28:56

Za one koji ne znaju živim već neko vrijeme u Italiji i svojim očima svjedočim apokalipsi koja se ovdje događa. Cjelodnevna tišina, ulice bez ljudi, borba za hranu u marketima... Srce me boli pri pomisli da se isto može dogoditi u našim zemljama (a hoće ako ovako nastavimo!) i zato sam se odlučila na ovaj post/ apel/ nazovi ga kako god hoćeš!

Naime, svakodnevno putem medija svjedočimo raznim tragedijama, ratovima, bolestima i sl. Naravno, suosjećamo, ali budimo realni – dokle god se nešto događa daleko od nas kao npr. u Siriji, Kini, na Bliskom istoku tj. negdje „daleko“, podsvijest se štiti na taj način da nas uvjerava kako je sve to „tamo negdje“ i „neće stići do nas“! E pa ovaj je put stiglo!!!

Unazad tri tjedna i ja sam bila jedna od onih koja je ismijavala situaciju i u inat ispijala kavu u baru, izlazila na aperitvo jer „neće mene ta Corona“. Na žalost još je puuuuno ljudi razmišljalo na isti način i virus se u samo tjedan dana abnormalno proširio i zarazio prekomjereni broj ljudi!!! Iako srećom nisam među zaraženima, u trenutku kada sam još uvijek imala mogućnost otići sa Sicilije za Umag, to nisam učinila. Zašto? Jer nisam mislila na sebe već na druge!!!

Danas je moj osmi dan karantene. Ne karantene sa izlascima u šetnju ili vožnju biciklom, već karantene gdje je jedini mogući izlazak onaj u nabavku i to sa pismenom potvrdom o izlasku iz kuće na vlastitu odgovornost. Nije mi lako i jedva čekam dan kada ću moći prošetati uz more, popiti kavu na suncu, pojesti sladoled, odraditi trening na otvorenom, a da ne pričam vratiti se kući i vidjeti svoje! S druge strane toliko je zanimljivih stvari koje radim od kada sam u karanteni. Vrijeme za sebe, knjige, online tečajevi, filmovi, kuhanje... Tko bi rekao što sve čovjek smisli kada ima vremena, zar ne?

I zato vas MOLIM, Italija nije imala od koga vidjeti pravila ponašanja jer je Kina (kao što sam već gore navela) bila „preeedaleko“, ali vi imate! Jedino što trebate učiniti je ostati sami sa sobom tj. ostati u kućama. Znam da je ljepše vani i u društvu, ali uz malo se žrtve može spriječiti ogromna katastrofa! Mislite na svoje noniće jer oni su populacija koju ovaj virus najviše zahvaća! ❤️

Informirajte se, pročitajte i djelujte za sveopće dobro ! ! !
 
Tekst koji je Ana objavila na svom fb profilu

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac