PORTAL PRESSUM

Kolumna Sabotaža: Neki jedu meso, a neki kupus

Kolumna - Sabotaža: Franjo Sabo
2019-11-08 10:27:36

Sve više mi se gade ove društvene mreže. Svi nešto pljuju i prigovaraju. Prvo sam pomislio da ih 'pere' ova jebena južina koja već danima traje. A onda sam primijetio da to oni rade i kada je bura. E, ako je tako, onda su oni psihijatarski slučajevi ili sam ja zreo za Rab. Netko od nas nije čist u glavi, a pošto sam ja bio nedavno na psihijatarskom promatranju na kojem su mi rekli da sam malo maka (ne puno) očito je da su ovi drugi lagano popucali.

Moje je baba znala reći da postoje ljudi koji su "svakom loncu poklopac". Sve znaju. U sve se razumiju. Za svakoga imaju savjet (osim za sebe), kako to treba izgledati ili napraviti.

Jutros čitam kako napadaju po društvenim mrežama onog "slabokrvnog" gospodina koji je jučer na tv-u pričao kako je u našoj zemlji sve bajno i krasno. Gledam i ne mogu vjerovati. Dođe mi da tužim onu kliniku koja mi je "ugradila" nove oči i za to uzela više od dva soma eurića. Ili su me zajebali, ili "slabokrvni" laže.

Kaže on kako je prosječna radnička plaća u Hrvata oko tisuću Eura. Pošto ja više nisam radnik nego penzić bacio sam se na provjeru na uzorku od deset mojih prijatelja i jedva "nategao" pet tisuća. Ili ja imam prijatelje šljakere, ili "slabokrvni" gospodin laže.
Ali ako pogledamo sve u nekom širem kontekstu čini mi se da on baš i ne laže.

Znam ja nekoliko likova koji imaju 10-15 tisuća kuna plaću. E sada da sam ja radio na uzorku od 20 ispitanika (10 mojih prijatelja i 10 onih jebivjetara) prosjek bi bio i više od soma Eura. Znači na kraju da taj gore navedeni gospodin, s lošom krvnom slikom, ne laže.

No pošto se ja ne bavim temama van mog konteksta interesa, za oko mi je zapela konstatacija dotičnog gospodina koji kaže kako Hrvatski umirovljenici žive sasvim pristojno s prosječnom mirovinom od oko 500 eurića. Da uživaju niz povlastica koje oni obilato koriste, a sve na račun ove države koja im je to osigurala.

Kada sam to čuo popizdio sam na čisto. Odmah sam na red pozvao ovu moju koja nemilice "guli" ovu državu već gotovo osam godina.

Pročitao sam joj izjavu dotičnog gospodina i priupitao što na to ona ima reći.

"Ajd mani me se tvojih gluposti. Vas dva ste najveći bolesnici u ovoj državi. Uhvati se četke i idi konačno okreči onaj zid kojeg cmaljaš već danima".

Ovo je bila uvreda samo takva. Ona mene da uspoređuje s dotičnim gospodinom. Mene koji sam neki dan vadio krv i imam željeza da me je strah da mi nalaz ne padne u ruke nekom Cigiću. Tako mi i treba kada ja čitam gluposti i onda se ljutim na dotičnog koji u principu govori (polu)istinu.

Sigurno da neke povlastice za penziće postoje samo ja za njih ne znam. A da je prosječna mirovina oko 500 Eurića i to je moguće. Znam ja mnoge koji imaju i desetak tisuća kuna mirovinu. Pa na kraju kada bih pravio anketu među mojim prijateljima penzićima, mi bi jedva "navukli" prosjek od 2.500 kn, ali kada bih proširio anketu na one od desetak tisuća, mi bi premašili ovu svotu od 500 eurića. Prema tome, teške optužbe i napadi na "slabokrvnog" gospodina su bezobrazni.Očito je da su On i Ovi njegovi prikriveni gastronomi. Oni su usavršili sarmu, a zna se da u sarmi, pored velikog broja vitamina, ima i puno željeza.Tako je to u životu. NEKI JEDU MESO, A NEKI KUPUS.

Franjo Sabo - Sabotaža

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac