PORTAL PRESSUM

Andrea Klarić 'uništila' Umažanke

Rukomet
2019-11-02 08:04:42

Dvije utakmice u tjedan dana ipak je bilo previše za umaške rukometašice koje su u utorak protiv Podravka Vegete očito 'ispucale' svoj repertoar.

Večeras je u Umagu gostovala ekipa Dalmatinke iz Ploča, ekipa koja drži 11 mjesto na ljestvici s 'samo' tri boda. Bod više na devetom imaju Umažanke.

Gostujući trener iVAN Jerković očito je dobro izanalizirao igru umaških rukometašica i dobro 'posložio' sve bolne točke Umažanki.

Prvi dio bio je u egalu gotovo cijelo poluvrijeme gdje se rezultat kretao gol prednosti za domaće igračice.Imale su Umažanke i dva puta po tri gola prednosti (6:3 i 8:5) sve to u prvih 13 minute utakmice, a onda nekoliko 'crnih' rupa, izmjena sustava obrane gostiju na 321 u kojoj se Umažanke nisu snašle. Ipa, na poluvrijeme se otišlo s minimalnim vodstvom Umažanki 14:13.

U nastavku teško su zabijale golove, a obrana je bila prilično 'šuplja'. Neshvatljivo je koliko su puta gostujuće igračice kao jegulje prolazile kroz obranu. Posebno Andrea Klari mlada kadetska reprezentativka koja je imala samo jedan promašaj 8/9. Dok su Umažanke čuvale Andelu Zelić, najopasniju igračicu Dalmatinke, za to vrijeme Klarić je radila "dar-mar" u napadu.

Ana Jajčević bila je ponovo najbolja u domaćim redovima. Posebno se to vidjelo u momentima bezidejnosti u napadu, ona bi preuzimala rizik na sebe i zabijala (11/12).

Očito ja da neke igračice u domaćim redovima "danas nisu došle na utakmicu".

Sljedeću utakmicu Umažanke gostuju u Čakovecna parket Zrinskom. Teška utakmica za oporavak, ali negdje (sa strane) bodovi se moraju uzeti.

Franjo Sabo
 
 
 
OSTALI REZULTATI
 
LJESTVICA
 
 
SLJEDEĆE 8. KOLO
 

umag  tz umag
5portal     ProBiz - internet i marketing, Umag
Travel Agency Atlas Rabac