PORTAL PRESSUM

Važna pobjeda Umažana u jednoj odličnoj utakmici

Nogomet
2017-11-12 03:38:48

Važnost današnje utakmice kao da nije opterećivala domaće igrače. U utakmicu su ušli sa željom da bodovi ostanu u Umagu i to im se ostvarilo zahvaljujući odličnoj partiji koju su pružili na teškom terenu (umjetna trava).
Ono što posebno raduje a vidjelo se tijekom cijele utakmice je kemija koju je trener Bojan Barić stvorio prvenstveno među igračima ali i u odnosu igrača prema njemu. A to je rezultat njihovog zajedničkog druženja što posebno raduje.

Od prve minute Umažani su krenuli u napad i imali kontrolu lopte tijekom cijelog prvog poluvremena. Domaći vratar Andrea Podgajski nije imao niti jednu ozbiljniju intervenciju tijekom prvoga dijela dok je s druge strane njegov kolega Andrej Križanac imao pune ruke posla i uspješno ga obavljao do '25 minute kada uporni Sinanović "otima" loptu, inače solidnom stoperu Žminja Marku Orbaniću i odmah povratnom loptom upošljava agilnog Ardita Čadrakija koji ulazi u šesnaesterac i plasira loptu po sredini gola. Gostujući vratar Križanac krajnjim naporom odbija loptu prema, danas odličnom, Stjepanu Babiću koji topovskim udarcem pogađa vratnicu od koje lopta u visokom luku ponovo pada u rašlje gola Žminja tako da Križanac krajnjim naporom tu loptu boksa u korner. Bila je to prva gol akcija domaćih igrača.

Na gol se ipak čekalo dugo, sve do '44 minute. Akcija koju je odigrala cijela vezna linija Umažana, lopta dolazi do Ljubomira Marijanovića koji ju je topovski zakucao iza leđa nemoćnog Andreje Križanca izražavajući na neki način svoj bijes ali i bijes cijele momčadi što nakon niza prilika koje su Umažani stvorili, lopta nije htjela u gol. Bila je to svojevrsna nagrada za sav trud iz prvoga dijela u kojem, ponavljamo, gosti iz Žminja nisu stvorili niti jednu ozbiljniju prigodu.

U drugom dijelu odmah šok za domaće igrače. Jedna brza akcija gostujućih nogometaša u kojoj su odigrali nekoliko brzih paseva od noge do noge. Blaga reakcija domaćih stopera koji nisu adekvatno "očistili" loptu do koje dolazi opasni centarfor gostiju Alen Damjanić i poravnava rezultat na 1:1.

Iako ih je s klupe Barić smirivao, ima se osjećaj lagane panike u domaćim redovima, ali nakon što su Klepač i Cecelja ponovo preuzeli kontrolu na sredini terena Umažani ponovo prijete, ali i gosti su opasni iz polukontri.

Toga trenutka je bilo pitanje tko će prvi zabiti za 2:1.

Učinio je to Nikola Cecelja iz slobodnog udarca s lijeve strane iskosa. kada su svi očekivali centaršut, lopta je preletjela sve igrače i netaknuta završila iza leđa gostujućeg vratara. Sada je stvarnih 2:1 za Umag Mladost.

Treći gol je djelo napadačkog para Babić-Sinanović. Agilni Stjepan Babić koji se cijelu utakmicu nudio i trudio, "slomio" je na lijevoj strani Nikolu Ermana, koji je na poluvremenu zamijenio Luku Križanca koji je i u prvom dijelu "plivao" protiv Babića. Babić nakon što je ušao u šesnaesterac nesebično je povratnom loptom poslužio Sinanovića kojega je s leđa pokosio jedan od protivničkih igrača a sudac Silvester Bezelj bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku. Siguran u realizaciji bio je Krunoslav Klepač za vodstvo Umaga 3:1. Bilo je to u '79 minuti.

No žilavi gosti se tu ne predaju. U nekoliko sljedećih akcija stvaraju dosta konfuzije u domaćoj obrani, a iz jedne takve gostujući igrač s klupe Josip Hrvatin topovskim udarcem smanjuje na 3:2 u '84 minuti.

Ipak točku na i stavlja Stjepan Babić koji je ovim golom okrunio svoju odličnu partiju ali sve zasluge idu na stranu Ljubomira Marijanovića koji je jednu loptu veznoga reda primio na 25 metara i "izlomio" protivničku obranu došavši s njom na samo nekoliko metara od golmana Križanca i kada su svi očekivali da sam završi ovu briljantnu akciju, nesebično je uposlio Babića za 4:2.

Do kraja utakmice nekoliko puta su gosti priprijetili ali je domaći vratar bravuroznim intervencijama obranio svoj gol, a Umažani su imali nekoliko prilika koje nisu uspjeli realizirati.

Prema prikazanom, gledali smo jedan odličan nogomet dva protivnika koji očito ne zaslužuju trenutni položaj na ljestvici.

Franjo SaboOSTALI REZULTATI:LJESTVICA:SLJEDEĆE 11. KOLO: