PORTAL PRESSUM

Koka boljim drugim poluvremenom odnosi bodove iz Umaga

Rukomet
2017-11-11 07:55:01

Ono što se očekivalo to smo i gledali. Čvrste obrane. Prilog tome govori i pogled na semafor, u '8 minuti je bilo 1:0 za domaće igračice. U tom dijelu dominirala je Umaška golmanica Danica Delić koja je "skinula" pet lopti.

U daljnjem tijeku utakmice Umažanke drže rezultat i razliku na svojoj strani. Tri do četiri gola razlike najavljivalo je da bi ovo trebalo biti puno lakše od očekivanog, ali uz uvjet da s druge strane na klupi ne sjedi poznati trener i strateg Vladimir Canjuga.

Malo pritisak na suce, malo "pedagoških" razgovora sa svojim igračicama i rezultatska razlika se smanjivala. U '21 minuti od 10:5 stižemo do 13:13 u '28 minuti.

Ipak na kraju se otišlo na odmor s minimalnim vodstvom domaćih igračica 14:13. Ana Jajčević zabila je (ponovo) 6 (1) golova, Julijana Žuliček 4, a Danica Delić 7 obrana.

Drugo poluvrijeme u znaku je gošći. Na parket izlazi jedna nova Koka u odnosu na onu koja je započela utakmicu. Agresivna obrana Varaždinki kao da je zbunila domaće igračice koje su počele izbjegavati kontakt igru a to je rezultiralo visokim vodstvom gošći 17:22 u '47 minuti.

Ipak na trenutke Umažanke, zahvaljujući Jajčević i Žuliček, povremeno daju nadu svojim navijačima za povratak u utakmicu, ipak sve je ostalo na pokušajima. Umažanke nisu iskoristile svoju prednost od plus 5 golova u prvom poluvremenu, a u drugom bilo je previše grešaka u napadu kod pojedinih igračica.

Utakmica je završila rezultatom 25 29 što je i realno u odnosu na ono što smo gledali.

Franjo SaboREZULTATI 8. KOLA:TABLICA:SLJEDEĆE 9. KOLO: